ATB

 

Info ATB


AlgemeenATB-groep on track!
De ATB afdeling van de WTCG is de laatste jaren flink gegroeid. De drekvèènt, zoals ze ook wel genoemd worden, gaan het hele jaar door de natuur in, over de onverharde paden, door de bossen en soms ook door de blubber.

Regelmatig worden hierbij grenzen overschreden. Zowel lichamelijk en geestelijk alsook topografisch. Naast de mooie natuur in ons gedeelte van het land liggen er namelijk bijzonder mooie stukken ATB gebied in Die Heimat. Er zijn een aantal WTCG-ers die er heel goed de weg weten en onder hun aanvoering worden de meest mooie tochtjes verreden.

Eindpunt is clubcafé Kottink, waar meestal nog even wordt nagepraat (lees: sterke verhalen verteld) onder het genot van een bakje koffie en/of andere hersteldrank. Vaak toveren Jan of Marga Kottink ook nog wat hapjes, een stukje taart of andere versnaperingen uit de hoge hoed. Dit wordt heel erg gewaardeerd, en ja, dan kun je op dat moment uiteraard niet direct weggaan ...........

Grote groep!
ATB-groep in Duitsland: samen uit samen thuis

De vertrektijden op de zondagmorgen zijn het hele jaar door om 08.30 uur.

In het zomerseizoen wordt er ook op de woensdagavonden gebiked:

In de maand april is de vertrektijd om 18.30 uur.
In de maanden mei t/m augustus om 19.00 uur.
En in de maand september weer om 18.30 uur.

Het vertrek is altijd vanaf (club)Café Kottink.

Toertochten
Regelmatig wordt er, zowel individueel als in groepen, deelgenomen aan diverse georganiseerde toertochten in de buurt. De meeste van die tochten zijn te vinden in het hoofdmenu van deze website onder de knop "Agenda".  Af en toe gaan er ook leden naar toertochten wat verder uit de buurt. Via de Mtb wtcg groeps-App wordt dan vaak overlegd wie waar naar toe gaat en hoe laat het vertrek is. 

In oktober en december worden door een stel enthousiaste leden van de ATB commissie de eigen tochten georganiseerd. Dit zijn de Vasser Heuvelen Classic en de Hezinger Grens Classic; beide gewaardeerd met de maximale 3-sterrenstatus van de NTFU. Hier zijn naast de ATB-ers ook de andere leden van de WTCG nodig als vrijwilliger om deze evenementen goed te laten slagen. Aan deze oproep voor vrijwilligers wordt iedere keer massaal gehoor gegeven, en niet in de laatste plaats omdat het gewoon een heel erg gezellige dag is, vaak met een "Balletje" als afsluiting.

Vaste ATB route
Rond Vasse ligt een hele mooie vaste ATB route. Er wordt continu hard gewerkt door de vrijwilligers om de route in optimale conditie te houden of zelfs te verbeteren. De route is ongeveer 40 km. lang en al met al is onderhoud bij deze lengte toch nog een gigantische klus. De werkzaamheden zijn zeer gevarieerd, zo worden o.a.  paden begaanbaar gehouden door regelmatig te snoeien. Zonder regelmatig bijhouden waren deze allang dichtgegroeid door bramen en takken. Het verwijderen van bladeren en/of afgebroken takken (stormschade) behoort ook tot de terugkerende werkzaamheden. In de natte periode van het jaar bestaan de werkzaamheden hoofdzakelijk uit het droog houden/maken van de paden. Meestal volstaat het om aan de zijkanten van het pad een afwatering te graven.

Wil je ook een bijdrage hieraan leveren, meld je dan aan bij info@WTCG.nl. We zoeken nog steeds mensen die een segment (deel van de route) willen beheren en wat vrije tijd in de route willen steken. Je kunt je natuurlijk ook aansluiten bij één van de andere segmentbeheerders. Lekker werken in de buitenlucht kan een mooie ontspanning zijn.

Nog géén lid en enthousiast geworden na het lezen van bovenstaand verhaal?
Klik voor meer info op: Lid worden van de WTCG.

Massale deelname bij ATB-en

De activiteiten van de mountainbikers trekken veel deelnemers!

Brosis.nl Hosting en Design Site to Edit CMS