Spinnen voor Serious Request

 

Spinnen voor Serious Request

geplaatst op: 22-12-2012
WTCG draagt een steentje bij!
Sportcentrum LifeSerious Request wordt in de media breedt uitgemeten als een bijzonder goed doel waar je in héél Nederland ook zelf aan kunt bijdragen. Dit jaar, met als thema "Let's hear it for the babies", staat er het glazen huis in Enschede en van daaruit wordt iedereen aangemoedigd om op een of andere manier geld in te zamelen. Natuurlijk is elk bedrag daarbij welkom. Geruime tijd geleden ging binnen de WTCG al een e-mail rond, met de vraag mee te doen met de spinning-marathon op zaterdag 22 december in sportcentrum Life Health & Racket Club aan de Beneluxlaan 20 in Hengelo. Je kon dan inschrijven voor één uurtje spinnen en je doneerde daar €5,- Euro voor. Goed plan, en op die zaterdag konden vier WTCG-ers zich vrijmaken om naar Hengelo af te reizen. Als reporter wilde ik er natuurlijk bij willen zijn om dit artikeltje voor de WTCG-website te kunnen maken, dus Gerard schreef mij in als de 'vijfde man' die dus ook gewoon met de rest mee moest spinnen. Goed geschoten, want hoe kun je zo'n actie voor een goed doel beter verslaan dan door zélf mee te de doen, en zélf op zo'n spinningbike te keer te gaan! Met de insteek om van 12:00 t/m 13:00 te gaan spinnen, verzamelden alle vijf sportievelingen zich bij Gerard thuis, waar Marleen ons nog eerst even van een koffie voorziet. Met Gerold als chauffeur en met dito sportieve rijstijl komen we royaal op tijd aan bij het Sportcentrum Life in Hengelo. The place to be is inderdaad op de bovenverdieping, we hoeven slechts op de harde muziek af te gaan...
 
En dan die spieren losmaken.
Even snel omkleden en om klokslag 12:00 uur staan de vijf WTCG-ers startklaar in de spinningzaal voor wat komen gaat. Even is er tijd om je gekozen spinningbike op de juiste maten te zetten meten is weten!en Herman heeft zelfs zijn 'ideale maten' op papier meegenomen en brengt hier de onlangs opgedane bikefitting-theorie van Jan Glorie in de praktijk. Goed bezig! Weldra zit iedereen comfortabel in het zadel en kan er gestart worden met het infietsen om de spieren wat losser te krijgen. Een snelle blik om me heen signaleert al menige Ervaren instructrice!sportieveling in fiets(club)kleding, waaronder ook 4 WTCT-ers. Maar al met al een breed publiek, ook enkele dames, immers iedereen kan en mag vandaag meedoen. Op het podium start de fanatieke instructrice (samen met Valerie) het uur met muzikale ondersteuning. Fietsen op het tempo van snelle muziek, het gaat er bij de deelnemers in als koek. Het tempo en de oefeningen wisselen in rap tempo, iedereen is in no-time op temperatuur en voorzien van een bezweet gezicht, meestal mét druppel aan de neus. Hier zijn handdoek en bidon écht onmisbaar. Heerlijke ervaring om te fietsen mét opzwepende muziek, alsof het dan allemaal wat makkelijker gaat. En dan met de gedachte dat het ook nog voor een goed doel is! Lekker hard dreunt de strakke muziek van o.a. TiŽsto en Armin van Buuren door de zaal. Bijna raak je ervan in trance en je fietst zowaar in een 'andere dimensie'. Gaaf!
 
Bastiaan, Gerold en Gerard
Herman
Paul
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
WTCG-ers in actie voor Serious Request
 
Een uur is dan snel voorbij en nadat we allen zijn aangesterkt door een belegd broodje en wat frisdrank, blijken er in het laatste uur van deze spinningmarathon nog enkele plekken vrij te zijn. De WTCG-ers maken daar geen punt van: dat uurtje doen we er zů even bij! Dus voor de volgende ronde wéér op het zadel en we genoten nogmaals van een twee ronde beulen en afzien, ditmaal onder leiding van Valerie.
Tijdens het uurtje werden we nog voorzien van fruit om wat energie aan te vullen. Na afloop was er een kompliment voor die twee fietsers die alle 5 (!) uren achtereen hebben gespind, waarvan het laatste uur ook nog zonder zadel, dus staande. Knap werk! Als afsluiting van dit sportieve evenement maken we natuurlijk samen met de WTCT-deelnemers een groepsfoto:
 
de WTCG en WTCT deelnemers
Deelnemers WTCG en WTCT
 
De stand: 580,- EuroDe spinningmarathon is nu echt afgelopen en nadat ook de WTCG-ers hun bijdrage in de pot hebben gestort kan de balans worden opgemaakt. Op het scorebord kan Bianca nu een mooi resultaat van € 580,- Euro noteren voor Serious Request!
 
 
Deelnemers bedankt!
 
 
Voor een fotoreportage van deze sportieve actie zie deze link op de (nieuwe) website van WTC-Tubbergen.
 
 
 
Reacties:

Het is helaas niet meer mogelijk een reactie te plaatsen bij dit artikel.

Door: Aad Gottmers op 26-12-2012 om 12:50
Mooi mannen! Goed dat juliie hebben bijgedragen aan S.Q en tevens aan de P.R.voor ons spinning team. Ik had hier ook graag aan deelgenomen maar helaas laat mijn condities dit niet meer toe. In het nieuwe jaar ga ik vrolijk verder met de training. Tot dan...

Brosis.nl Hosting en Design Site to Edit CMS