Algemeen

De WielerToerClub Geesteren (Ov.) (WTCG) is een in 1979 opgerichte vereniging met als doelstelling het bevorderen van het toerfietsen in de meest ruime zin van het woord. Het gaat ons met name om het recreatieve en prestatieve gebruik van de fiets met keuzevrijheid in plaats, tijdstip, tijdsduur, afstand en medesporters en heeft géén wedstrijdelement. Natuurlijk is het sociale aspect heel belangrijk: samen fietsen is altijd gezellig!

De vereniging is aangesloten bij de NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie. De vereniging wordt momenteel bestuurd door een 7 hoofdig bestuur bestaande uit de voorzitter, secretaris, penningmeester en 4 bestuursleden. Naast het bestuur zijn er een aantal commissies voor de uitvoerende taken. Zo is er de commissie veldtoertochten, een materiaalcommissie, een sponsorcommissie, een activiteitencommissie en een communicatiecommissie. De WTCG telt op dit moment ruim 100 leden, voornamelijk uit Geesteren en de omliggende plaatsen.

De activiteiten van WTCG worden onderverdeeld in een zomer- en winterseizoen

Vanaf oktober start bij de WTCG het winterseizoen op de mountainbike of gravelbike. Anderen fietsen nog langer door op de racefiets, afhankelijk van het weer.

Het winterseizoen bestaat hoofdzakelijk uit het deelnemen aan allerlei veldtoertochten die door de WTCG of door andere verenigingen worden georganiseerd. WTCG organiseert zelf twee tochten, één in oktober (Vasser Heuvelen Classic) en één in december (Hezinger Grens Classic). De WTCG stimuleert haar leden zoveel mogelijk deel te nemen aan de toertochten van andere verenigingen in de regio.

Het beleid van de club is gebaseerd op het zoveel mogelijk deel te nemen aan georganiseerde NTFU tochten om het ‘wild’ rijden in de natuur zoveel mogelijk te voorkomen. Dit is ook overeengekomen door de verenigingen uit Twente (RONOT = Regionaal Overleg Noord Oost Twente) in samenwerking met o.a. grondeigenaren en natuurbeheerders (Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, ed). Voor deze tochten worden speciale vergunningen verleend zodat we op de mooiste plekken mogen genieten van onze sport in de natuur.

Over het wel en wee en wat er zoal in het seizoen door diverse leden wordt meegemaakt, wordt geïnformeerd via de WTCG website, per e-mail of via Whatsapp.