Dames

Steeds meer vrouwen ontdekken fietsen als sport. Een groeiend aantal dames pakt de racefiets of mountainbike voor een lekkere training in de buitenlucht. Steeds meer vrouwen worden ook lid van een wielervereniging, wie bij een vereniging fietst, weet het natuurlijk allang: samen fietsen is leuker!

Vrouwenfietsen is populair en vooral heel leuk. En wij hebben reeds enkele vrouwen bij de vereniging, maar er kunnen altijd nog meer bij!

Momenteel is er helaas nog te weinig animo om een actieve damesgroep op te starten dus fietsen zij gewoon met de mannen mee.

Waarom vrouwen wielrennen ontdekken

Fietsen is een heel ontspannen manier van sporten. Het is allereerst een goede workout. Zo neemt je uithoudingsvermogen toe, train je je beenspieren en stimuleer je je metabolisme. Bovendien is het heel toegankelijk (iedereen kan het en het kan altijd en overal) en de spierbelasting is laag. En dat terwijl je ondertussen heerlijk van de buitenlucht en omgeving geniet. Een perfecte combinatie van inspanning en ontspanning dus en ideaal om je hoofd leeg te maken!

I want to ride my bicycle

Fietsen is ook een sociale manier van trainen en bewegen. Fietsen en kletsen; dat gaat eigenlijk heel goed samen! En dat spreekt veel vrouwen vaak wel aan. Ook is het een prima manier voor actief herstel: lekker rustig trappen, bewegen en toch herstellen. Het is misschien even wennen aan het schakelen en de dunne bandjes of fietsen op zandpaden met een MTB, maar no worries, je voelt je snel genoeg vertrouwd op de fiets. Laat het gezellige toeren maar beginnen!

Word ook lid!

Wil jij ook je conditie en je fietstechniek verbeteren? Genieten van het buiten zijn en met andere fietsliefhebbers in contact komen? Blijf niet meer alleen fietsen, maar kom bij deze leuke club!

Begin je net met wielrennen? Enige ervaring op de racefiets of MTB is wenselijk, maar niet noodzakelijk. Je krijgt onderweg altijd wel nodige tips en trucs van zeer ervaren fietsers. Als ervaren fietser kun je leren je grens te verleggen op bijvoorbeeld technisch- of snelheidsvlak. Het belangrijkste is, dat je fietsen leuk vindt en leuk blijft vinden. Doe gerust een keer mee op een zondagmorgen en ervaar hoe leuk het is. We starten om 09.00 op het plein bij Kottink, vanaf het voorjaar en in de zomer om 8.30 u. In de zomer wordt er ook op woensdagavond gefietst vanaf 19.00 u.

Wellicht tot snel!