Clubweekend Wageningen

07 september 2019

Dit jaar viel het WTCG fietsweekend iets vroeger in het jaar dan voorgaande jaren. Het laatste weekend van augustus stond bij vele WTCGers al tijden op de kalender rood omcirkelt, want een clubweekend daar moet je bij zijn. Dit jaar togen we naar Wageningen waar we onze intrek namen in het WICC om van daaruit fraaie tochten door midden Nederland te gaan fietsen. Zowel de MTBers alsmede de toerrijders konden hun hart ophalen op de Utrechts Heuvelrug, omgeving van de Posbank en natuurlijk de Veluwe.

Vrijdag

Op vrijdag werden we al om 11.00 in Wageningen verwacht waar we rond dat tijdstip konden gaan genieten van een (vervroegde) lunch. Dat was mede gedaan omdat er ’s middags al flinke tochten voor beide groepen op het programma stonden. De MTBers hadden die middag een tocht van zo’n 60 km voor de boeg en dat ging richting Ede en de Ginkelse Heide, via Planken Wambuis uiteindelijk weer naar Renkum en over de Wageningse Berg terug naar Wageningen.De toerrijders mochten die eerste middag een tocht van 107 km gaan volbrengen en die ging eerst richting Utrechtse Heuvelrug. Als eerste mochten we de Grebbeberg op richting Rhenen om van daaruit door een bosrijk en heuvelachtig gebied naar Veenendaal te koersen. Daarna richting Amerongen (met de Amerongense Berg) en door naar Leersum om met een grote boog via Doorn en Maarn naar Leusden te rijden. Het was een geweldig leuke route met mooie binnendoor weggetjes en door een bosrijk gebied. Na Leusden gingen we via Barneveld en Renswoude richting De Klomp om via Bennekom en Renkum weer in Wageningen te geraken. Het was die middag heerlijk fietsweer met volop zon en een aangename 23 graden, helemaal perfect dus. Wat ook perfect was (en een geluk voor ons), is dat Wageningen een universiteitsstad is. En in universiteitssteden hoef je nooit lang te zoeken naar een goed café of gezellige kroeg. Die waren dan ook volop voorhanden in het centrum en die hadden de meesten van ons dan ook snel ontdekt.

Zaterdag

Op zaterdagmorgen na een prima ontbijt konden we onder prachtige weersomstandigheden weer van start. Voor de MTBers een tocht van 113 km richting omgeving van Oosterbeek, Arnhem en de Posbank. De toerrijders hadden vandaag 129 km op hun programma staan en ook die gingen richting de omgeving van Arnhem en van daaruit naar de Posbank. Het was in eerste instantie draaien en keren rond Oosterbeek, Heveadorp en andere fraaie dorpjes rond Arnhem. Nooit geweten dat het hier zo heuvelachtig was. Na een kleine stop bij een hele chique tent in Rozendaal (waar je je wel keurig moet gedragen natuurlijk, niet zomaar het laatste gebakje van de schaal halen als je ziet dat een andere vrouwelijke gast eigenlijk haar zinnen op dat overheerlijke gebakje had gezet ) ging het richting de Posbank. Vandaar langs bloeiende heidevelden en een stukje langs de A50 via Woeste Hoeve naar Hoenderloo. Daarna via Hoog Buurlo (zeer fraai) naar Assel en in Hoog-Soeren gestopt voor een goede lunch. De Veluwse spiegeleieren waren veruit favoriet op het terras. De zon scheen inmiddels onbarmhartig op ons neer en de temperatuur was opgelopen tot zo´n 31 graden.  Na de lunch via Kootwijk naar Lunteren en tussen Ede en Veenendaal uiteindelijk weer terug naar Wageningen. Natuurlijk werd de dorst nadien gelest met grote glazen Grolsch in het centrum van de stad.

Zondag

Zondagmorgen wederom een tocht, dit keer over de dijken langs de grote rivieren van ons land. De MTBers gingen richting Utrechtse Heuvelrug voor een tocht van 80 km, deels over de vaste routes in dat gebied. De tocht voor de toerrijders was 90 km lang in ging via Rhenen over de brug richting Kesteren en Dodewaard. Van daaruit volgde men de Waal richting Nijmegen en via Bemmel en Gendt kwamen we op het punt waar de Rijn en Waal zich van elkaar splitsen. Daarna zijn we de Rijn gaan volgen voor de terugweg en via Huissen, Arnhem Zuid, Driel en Heteren konden we bij Randwijk met een veer over de Rijn naar de overkant. Tussendoor werd er natuurlijk nog even aangelegd voor koffie met versnapering. Nadat iedereen weer terug was in Wageningen werden de fietsen en spullen weer in de auto´s geladen en togen de meesten in de loop van de middag weer richting Geesteren.

We kunnen wederom terugkijken op een zeer geslaagd fietsweekend in een prachtig deel van Nederland. Het weer was ons ook dit jaar zeer gunstig gezind en we hebben met elkaar weer de nodige kilometers gemaakt, maar ook de nodige lol gehad en veel gelachen. Namens alle deelnemers een grote pluim voor de organisatie: Marco, Peter en Wouter, het was allemaal weer perfect geregeld. Top !! Graag tot volgend jaar bij het volgende clubweekend !