De Hezinger Grens Classic Editie 2016

01 november 2016
De Hezinger Grens Classic: Ook dit jaar weer grenzeloos genieten op de mountainbike!

Vasser HeideAl vele jaren organiseert de WTC Geesteren een tweetal ATB toertochten, en op zondag 4 december 2016 wordt de tweede tocht, de Hezinger Grens Classic, verreden. 
De Hezinger Grens Classic, welke in Het Springendal nabij Nutter begint, voert de deelnemer door de mooiste plekken van dit prachtige gebied, waarbij de ondergrond sterk varieert: mooie single tracks, bredere bospaden, rulle zandwegen tussen weilanden en akkers en slechts heel weinig verharde stukken. Dankzij de medewerking van grondeigenaren, Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel, voert de route ook door terreinen die uitsluitend deze dag bereden mogen worden. 
 
Naar gelang het seizoen vordert wordt de mountainbiker meer afhankelijk van het klimaat op de dag zelf of de dagen ervoor. Veel regen betekent immers dat het hier en daar zwoegen wordt om bepaalde stukken te overbruggen, maar daarin ligt juist de uitdaging. Een slippend achterwiel, zoekend naar grip, om vervolgens toch de situatie weer meester te worden, het geeft een geweldig gevoel! Op 4 december zijn de bomen al behoorlijk kaal, heeft de wind vrij spel en dan is het weer genieten van prachtige vergezichten vanaf essen en afdalingen en af en toe zorgen de bossen voor enige beschutting. Het wordt een snelle en technisch interessante mountainbiketocht door de bossen van Vasse en omstreken waar ook de nodige hoogte verschillen in verwerkt zijn. De deelnemers worden onderweg gefotografeerd en via de  website www.wtcg.nl zijn de foto's terug te vinden.
De gebroeders!De tocht start dit jaar wederom bij camping "de Witte Berg", Wittebergweg 9, 7637 PM Nutter, bij Ootmarsum.
 
3 sterren status!Ook aan de kwaliteit van deze tocht is, evenals bij de Vasser Heuvelen Classic, door de vereniging veel zorg besteed. De WTCG kan ook deze toertocht aanbieden met een 3-sterren kwalificatie door de NTFU. Dit betekent dat al tijdens de organisatie en op de dag van de tocht zelf, een lijst met ruim 80 punten wordt bijgehouden waar de tocht aan moet voldoen. Meeste aandacht gaat daarbij uit naar de veiligheid van de deelnemers, maar ook bv. het uitpijlen, de organisatie bij start en finish en het verlenen van service wordt kritisch bekeken. Op gebied van technische service zijn fietsspecialisten bij de tocht present!
De deelnemers krijgen een mobiel nummer mee dat bij eventuele noodgevalen gebeld kan worden. Door daarbij de stand van de kilometerteller door te geven, kan gevraagde hulp snel ter plaatse zijn (dus wél de teller bij de start op nul zetten!).
 
Deze dag is er gelegenheid om 30 km of 45 km te rijden. Op de dag vóór de tocht kan men van de website de twee routes ook als GPX-file downloaden voor zij die met GPS-apparatuur willen fietsen. 
 
Ook bij deze tocht zullen de door de NTFU vastgestelde –inmiddels bekende- gedragsregels voor mountainbikers gelden, dit om zoScan&Go min mogelijk overlast te veroorzaken voor de overige recreanten en zo min mogelijk schade toe te brengen aan de natuurgebieden die aangedaan worden. De deelnamekosten voor NTFU-leden bedraagt € 4,– en niet-leden betalen € 5,– . 
Voor wie snel van start wil is er de mogelijkheid gebruik te maken van de Scan&Go methode waarbij je je NTFU-kaart laat scannen, ipv. het invullen van een inschrijfkaartje. Starten kan van 9:00 tot 10:00 uur. Na afloop is er een douchegelegenheid en de mogelijlheid om de fiets schoon te spuiten. 
 
Mountainbikers, cyclecrossers, komt op 4 december naar Nutter en laat u op deze tocht meevoeren door het prachtige landschap. U moet wel zelf pedaleren!
 
Tot ziens bij de WTCG!