De Vasser Heuvelen Classic 2016

03 oktober 2016

 

Vasser Heuvelen Classic doet hart van mountainbiker sneller kloppen!


Veel wielersporters zien er al weer naar uit: op zondag 9 oktober 2016 wordt de Vasser Heuvelen Classic gehouden. De start is zoals altijd bij camping "Bij de Bronnen”, Wittebergweg 16-18, 7638 PP Nutter (nabij Ootmarsum). De belangstelling voor deze jaarlijks terugkerende toertocht blijft groeien en de WTCG heeft daarom het aantal afstanden uitgebreid: Er is nu keuze uit afstanden van 25, 35, 45, 55 en zelfs 65km!

In deze afstanden komen alle aspecten van het Twentse landschap aan de orde. Smalle bospaden wisselen zich af met heidevelden en glooiende boslanen. Behalve veel "vals plat" zijn ook enkele venijnige beklimmingen in het parcours opgenomen. Daarnaast zijn er ook genoeg mooi aflopende paden opgenomen, die men naar keuze kan gebruiken voor een 'herstelmoment' of om er nog juist even een schepje bovenop te doen. Het is juist deze afwisseling, die het parcours zo aantrekkelijk en uniek maakt!

De WTC Geesteren heeft ook dit jaar weer een aantal wijzigingen doorgevoerd. De route is uitgebreid met single tracks en ook de loop van de route is voor alle afstanden op een aantal plekken gewijzigd.

Starten voor de 55 en 65 km kan al vanaf 8.30 uur. De deelnemers voor de 35 en 45 km kunnen starten vanaf 9.00 tot 10.00 uur.

De route is onderverdeeld in zones van 5 km waardoor bij calamiteiten snel hulp naar de juiste locatie gestuurd kan worden als de afgelegde afstand bekend is. Natuurlijk moet je  wél bij de start je kilometerteller op nul gezet hebben. De deelnemers krijgen een 06-nummer mee, dat bij problemen gebeld kan worden.

stuurbordje 2012

 

 

 

Bij de inschrijving wordt een stuurbordje afgegeven dat bevestigd dient te worden op je mountainbike Dit levert een duidelijke herkenning op voor medeweggebruikers en dient tevens als deelname/startbewijs.

 

Dit jaar wordt deze tocht wederom verreden met het predikaat "Klassieker”. Dit is bereikt door te voldoen aan de, door de NTFU, gestelde hoogste veiligheidseisen. Vandaar ook de toevoeging "Classic”.Er zijn nog maar enkele ATB-toertochten in Nederland die dit niveau hebben weten te bereiken. De organisatoren van de WTC Geesteren zijn terecht trots op dit resultaat dat verkregen is door jarenlang de lat telkens iets hoger te leggen. Uiteindelijk komt het ook de veiligheid van de deelnemers ten goede. 

Dit jaar kunnen er vijf afstanden gereden worden! De 35 km route is ideaal om kennis te maken met het ATB-en. Veel glooiende paden, maar zeker ook de nodige singletracks. De 45 km route is het best te omschrijven als een pittige tocht. De deelnemers komen dan alle aspecten van het Twentse landschap rondom Vasse tegen. Dit alles inclusief enkele, weliswaar korte, maar stevige hellingen. De afstand van 55 en 65 km heeft al het goede van de beide kortere afstanden. Dit gecombineerd met een bonus van 10 km draaien, keren en singletracks maakt de tocht tot een ware uitdaging voor de doorbijter of volhouder.

Naast de vier gepijlde routes hebben we een speciale tocht. Voor degene waarbij het mtb-en nog in de kinderschoenen staat hebben we ook dit jaar een tocht van 25 kilometer uitgezet, en wel onder begeleiding van ervaren mtb-ers van de WTCG. Het is daarbij zeker niet de bedoeling om snel terug te zijn, maar wel om te genieten van de natuur met daarbij aandacht voor het mtb-en. Deelnemers kunnen zich hier vooraf voor opgeven via deze website.

Aanmelden kan via deze link!

 

Foto's van deelnemers

Onderweg worden diverse foto’s gemaakt die later door de deelnemers gratis te downloaden zijn.

En natuurlijk is er onderweg gelegenheid om aan te sterken en bij te praten op de pauzepunten. De tocht is er voor iedereen: zowel de recreative mountainbiker als ook de afgetrainde (top)sporter. Lidmaatschap van een vereniging is niet nodig. Voor NTFU-leden wordt bij het inschrijven Scan&Go aangeboden. Voor hen die per auto aankomen is in de directe omgeving een groot parkeerweiland beschikbaar, waar vrijwilligers het verkeer begeleiden.

Voor de Facebookers onder de Bikers; Blijf hier op de hoogte van de toertocht!

 

De WTC Geesteren begroet u graag op 9 oktober.

Routekaartje met startlocatie:

startlocatie VHC in Nutter