Fietsen op z’n Hollands, eten op z’n Italiaans

06 maart 2017

Vele leden begaven zich dan ook op zondag 5 maart tegen 09:00 uur richting het Kottinkplein, om na een aantal maanden op de MTB, weer de eerste kilometers op de racefiets te gaan maken. Behalve de drekvèènt dan, want die zitten gewoon 365 dagen per jaar op de mountainbike. Al met al waren er ruim 50 deelnemers die uiteindelijk, na een voorwoordje van onze nieuwe voorzitter R. Westerhof, verdeeld in 4  groepen op pad gingen. De MTBers natuurlijk meteen  richting bos en zandpad en de wegrijders in groep A, groep B en de damesgroep.

 

 

Groep A had een route gemaakt die richting Duitsland ging met onderweg wat klimmetjes rond Itterbeck, Wilsum en Gölenkamp. De B groep ging richting De Lutte en Beuningen met onderweg de Tankenberg en de glooiingen rond Ootmarsum. Het was typisch hollands fietsweer met natuurlijk een stevige zuidwestenwind, maar gelukkig bleef het droog en deed de zon ook af en toe mee.

Het was te merken bij een enkeling dat zo’n eerste tocht in het vroege seizoen nog niet meevalt, weinig kilometers gemaakt de laatste tijd en dan worden de beentjes zuur op het eind van de rit. Maar gelukkig is er dan wat (elektrische) hulp 🙂  en ben je uiteindelijk toch met z’n allen rond de klok van 11.30 u weer terug bij Kottink.

 

En daar staat dan in de kleine zaal een overheerlijk pastabuffet klaar, dit  alles wordt ons aangeboden door Jan en Marga Kottink. Trots dat we zo’n geweldige sponsor hebben. Nadat iedereen plaats had genomen en eerst koffie had gehad, worden daarna al snel de eerste biertjes  weggedronken en laat iedereen zich het buffet goed  smaken. Mooie  verhalen hoe het was gegaan onderweg en natuurlijk  de (fiets)plannen  doornemen voor het komende seizoen. Altijd heel mooi om zo de opening van het seizoen te vieren en we hopen dat  deze Hollands/Italiaanse combinatie nog lang in stand mag blijven. Iedereen een onwijs goed fietsseizoen gewenst !!!