Geslaagde VHC 2019

07 oktober 2019

De weergoden waren de mountainbikers bijzonder gezind, want het bleef op zondagmorgen droog en er was slechts sprake van een dicht bewolkte hemel. Enkele honderden sportievelingen grepen hun kans en verschenen aan de start. Ze kwamen niet alleen uit de eigen regio, maar ook uit bijvoorbeeld Enschede en Denekamp. En zelfs vanuit Dinxperlo wist men Nutter te vinden. Ook veel Duitse deelnemers, zoals uit Veldhausen, deden mee.

Traditiegetrouw startte men ook dit jaar bij camping Bij de Bronnen. Er was keuze uit diverse afstanden, variërend van 25 tot maar liefst 65 kilometer. Dus voor elk niveau een passend parcours dat op eigen tempo gereden konden worden.

Alle deelnemers waren herkenbaar aan het stuurbordje op de fiets, dat ook deze editie de kleuren had van het WTCG-tenue. De tocht was er voor iedereen en de mountainbikers waren vertegenwoordigd van jong tot wat ouder, dames, heren, jongens en meisjes. Dat steeds meer dames en ook de jeugd deze buitensport hebben ontdekt is volgens de club een goede ontwikkeling.

Goed begaanbaar parcours

Na de voorgaande natte week met de nodige regen was er van stof en rul zand geen sprake meer en waren er maar enkele drassige stukken in het parcours die het nodige van de stuurmanskunst en conditie vergden. Verder waren de paden bijzonder goed begaanbaar. Met daarbij ook nog enkele pittige klimmetjes en ‘kuitenbijters’ was het volbrengen van de route voor iedereen toch nog een flinke uitdaging. Zo passeerde men in het Nederlandse deel van de routes o.a. de Roeseberg, de Tutenberg en de Kersberg, in Duitsland was er bv. De Lönsberg

De goed uitgeruste pauzeplek gaf de deelnemers even de rust en tijd om op adem te komen onder genot van een sportdrank, thee of bouillon en een krentenbol. Er waren tevens twee ervaren fietsenmakers present om kleine technische ongemakken te verhelpen. Zo was Niek Oude Nijeweme van De Fietsenloods bij de startlocatie en was fietsspecialist Brama present bij de pauze locatie.

Ook bij deze editie was het mogelijk om als minder ervaren of beginnende mountainbiker een kortere route van 25 km. te fietsen onder begeleiding van WTCG-rijders. Enkele sportievelingen, in diverse leeftijden maakten hier gebruik van en vertrokken als groep tegen tien uur richting Het Springendal en Duitsland. Iedereen haalde probleemloos de eindstreep en hun enthousiasme was bij terugkomst bijzonder groot.

Na afloop was er de mogelijkheid de fiets af te spuiten, maar daar werd maar weinig gebruik van gemaakt. Natuurlijk kon men op het terras of in het café “Bij de Bronnen” nog wat napraten en bijkomen onder het genot van een hapje en drankje alvorens huiswaarts te keren.

Volgende tocht

Op zondagmorgen 1 december aanstaande houdt de WTCG voor de liefhebbers weer haar volgende mountainbike toertocht: de Hezinger Grens Classic, welke ook in de omgeving van Nutter start.