Goed bezochte jaarvergadering bij Kottink

11 maart 2023

Vrijdagavond 10 maart werd in zaal Kottink de jaarvergadering gehouden van de wielertoerclub Geesteren (WTCG) waar zo’n 75 leden aanwezig waren. Onder het genot van een kop koffie en een drankje passeerden diverse onderwerpen de agenda en werd door het bestuur en de leden niet alleen teruggeblikt op het succesvolle afgelopen seizoen, maar werd ook vooruitgekeken naar de nieuwe sportieve doelen en plannen van de club.

Nieuwe clubkleding

Nadat de kascommissie de financiële zaken had goedgekeurd en het jaarverslag van de secretaris was doorgenomen, werd de nieuwe clubkleding met de huidige sponsoren én nieuwe sponsoren gepresenteerd. Afgelopen najaar is de nieuwe kleding ontworpen en uitgezocht. Voor de leden is toen in oktober een pasavond georganiseerd en deze vrijdagavond was het dan zover, de kleding werd gepresenteerd aan de leden d.m.v. een paspop in het nieuwe wielertenue. Na de jaarvergadering kon de nieuwe kleding daadwerkelijk worden uitgereikt aan de leden.

Bestuursmutaties en winnaar Kottinkbokaal

Daarna stemden de leden in met de wisseling van een tweetal bestuursleden. Uit het bestuur gingen Raymond Timmerhuis en Robert Westerhof, want zij waren aftredend en niet herkiesbaar. Hun plaatsen worden vanaf nu ingenomen door Karin Geerdink en René Mensen. Omdat Robert Westerhof de laatste 6 jaar de functie van voorzitter heeft bekleed, moest men op zoek naar een opvolger. Uit het bestuur is Bart Nijhuis gekozen om de functie van voorzitter de komende jaren binnen de club uit te oefenen.

Vervolgens ging men over tot bekendmaking van de winnaar van de Kottink Bokaal. Gedurende het afgelopen seizoen zijn er door de WTCG weer diverse regelmatigheidsritten verreden, waarbij de deelnemers zonder snelheidsmeter zo precies mogelijk het parcours volgens de vooraf opgegeven snelheid moesten fietsen. Dat betekende dus een hoge mate van zelfkennis, en wie dat het beste kon verzamelde de meeste punten in het klassement en scoort de grote Kottink Bokaal. De eerste prijs, de bokaal, was voor Robert Westerhof. De tweede prijs kwam toe aan Marco Bekhuis en de derde prijs ging naar Bert Paus.

Jubilarissen en WTCGer van jaar

Na de pauze werden enkele jubilarissen in het zonnetje gezet, omdat ze inmiddels al 25 jaar lid zijn van de club. Deze huldiging viel ten deel aan Paul Wigger, Niek Oude Nijeweme, Richard Freriksen en John Oude Avenhuis.

Hierna volgde een overzicht uit de diverse commissies. Daarna nog een toelichting van de clubagenda voor het nieuwe seizoen, waarbij de meest opvallende en nieuwe activiteiten van de WTCG nog even onder de loep werden genomen. Het clubweekend staat gepland voor medio september en dit keer is de bestemming Iserlohn aan de flanken van het Sauerland in Duitsland.

De ‘WTCGer van het jaar’ werd bekend gemaakt en dit keer viel die eer te beurt aan Bas Rikhof. Hij zet zich al jaren heel erg in voor de club, met name op mountainbike gebied en de jaarlijkse MTB tochten en daarvoor ontving hij terecht een trofee.

Na de rondvraag wenste het bestuur tot slot alle leden een succesvol en sportief wielerseizoen toe. Uiteraard maakten vele WTCG-ers nog gebruik van het café van Kottink om, onder het genot van een paar biertjes, tot in de late uurtjes nog wat na te praten over het afgelopen en komende seizoen.

Voor een foto-impressie van deze jaarvergadering, klik HIER.