Herman Huis in ‘t Veld overleden

20 mei 2022

Met grote verslagenheid hebben we kennis genomen van het overlijden van ons zeer gewaardeerde clublid Herman Huis in ’t Veld. Herman fietste al geruime tijd bij onze club en dat deed hij met veel plezier en enthousiasme. In de zomermaanden op de racefiets en in de winter op de MTB, hij was vrijwel bij elke trainingsrit, regelmatigheidsrit of (regionale) toertocht van de partij. Niet alleen het fietsen gaf hem veel plezier en voldoening, maar ook het sociale aspect tijdens én na het fietsen speelde voor hem een belangrijke rol. Gezellig bij Kottink even met z’n allen nazitten na een tocht of training, Herman was altijd in voor een mooi verhaal of leuke anekdote. Hij had een geweldig gevoel voor humor en kon daar vaak smakelijk om lachen.

Herman was een warme persoonlijkheid, zeer betrokken met het reilen en zeilen binnen de club en je kon vaak een beroep op hem doen. Jarenlang verzorgde hij de fraaie fotoreportages tijdens onze veldtoertochten vanuit Nutter en heeft hij menig deelnemer (m/v) op de gevoelige plaat vastgelegd. Tevens heeft hij indertijd onze website nieuw leven ingeblazen en kwam dit alles er veel professioneler uit te zien.

Maar hij was niet alleen actief binnen onze club, jarenlang was hij maatschappelijk zeer betrokken bij het dorp Geesteren. Vele functies binnen diverse verenigingen en organisaties heeft hij in al die jaren vervuld waarvoor hij in januari 2020 uit handen van burgemeester Haverkamp een dik verdiende koninklijke onderscheiding mocht ontvangen.

Ondanks dat de laatste jaren zijn gezondheid hem steeds meer in de steek liet, bleef hij geïnteresseerd in het wel en wee van onze club. Herman we gaan je missen !!

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn naaste familie, die we namens alle leden van de WTCG condoleren met dit grote verlies en veel sterkte toewensen voor de komende tijd.

Bestuur WTCG