Hezinger Grens Classic

31 oktober 2023

Al vele jaren organiseert de Wielertoerclub Geesteren (WTCG) een tweetal ATB toertochten en zondag 26 november a.s. wordt de Hezinger Grens Classic verreden. Deze veldtoertocht, welke in Het Springendal nabij Nutter begint, voert de deelnemers door de mooiste plekken van dit prachtige gebied, waarbij de ondergrond sterk varieert: mooie single tracks, bredere bospaden, rulle zandwegen tussen weilanden en akkers en slechts heel weinig verharde stukken. Dankzij de medewerking van grondeigenaren, Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel, voert de route ook door terreinen die uitsluitend deze dag bereden mogen worden.

Aan de kwaliteit van deze tocht is door de vereniging veel zorg besteed. Ook deze toertocht  is door de NTFU gekwalificeerd als ‘Extra Goed Geregeld’. Veel aandacht gaat daarbij uit naar de veiligheid van de deelnemers, maar ook bv. het uitpijlen, de organisatie bij start en finish en het  verlenen van service wordt kritisch bekeken. Voor de mtb’ers is er gelegenheid om 32 km of 45 km te rijden.

En ook bij deze tocht bestaat er deze zondag de mogelijkheid om deel te nemen aan een graveltocht over een afstand van 82 km. De route van de graveltocht gaat grotendeels over mooie rustige verharde wegen en gravelpaden.

Op de dag vóór de tocht kan men van onze website de twee routes ook als GPX-file downloaden voor degenen die met GPS-apparatuur willen fietsen.

Ook bij deze tocht zullen de door de NTFU vastgestelde – inmiddels bekende – gedragsregels voor mountainbikers gelden, dit om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor de overige recreanten en zo min mogelijk schade toe te brengen aan de natuurgebieden die aangedaan worden. De deelnamekosten voor NTFU-leden bedraagt € 5,– en niet-leden betalen € 7,– . Voorinschrijving via Fietssport is ook mogelijk op https://www.fietssport.nl/toertochten/54283/hezinger-grens-classic-2023

LET OP: bij deelname aan de graveltocht is voorinschrijving verplicht via boven genoemde site !! Voorinschrijving voor de graveltocht is verplicht (kan niet op locatie inschrijven) en kan via de site www.fietssport.nl worden geregeld. De graveltocht wordt via GPS verreden en is dus NIET uitgezet door middel van linten (de mountainbike routes zijn wel uitgezet door middel van linten).

Voor wie snel van start wil is er de mogelijkheid gebruik te maken van de Scan&Go methode waarbij je je NTFU-kaart laat scannen, i.p.v. het invullen van een inschrijfkaartje. Starten kan van 9:00 tot 10:00 uur. De tocht start dit jaar wederom bij Camping en Vakantiepark “de Witte Berg”, Wittebergweg 9, 7637 PM Nutter, bij Ootmarsum.

We zien jullie graag op zondag 26 november in Nutter !!