Met handen uit de mouwen het bos in.

11 november 2016

Nog maar kort voor 5 november ging er al een e-mail naar de leden van de WTCG met het verzoek op zaterdag 5 november mee te helpen met het onderhoud van de vaste ATB-route rond Vasse. Samen met een harde kern vrijwilligers uit de ATB-commisie en wat actieve clubleden zijn er deze zaterdag ongeveer twintig mensen actief in het bos. De vaste ATB route in dit gebied wordt bijna elke dag wel gebruikt en heeft natuurlijk onderhoud nodig om het parcours goed begaanbaar te houden en gevaarlijke situaties te voorkomen. Deze zaterdag is het deel van de ATB route in het Streu aan de beurt en Raymond Timmmerhuis is de coördinator van deze onderhouds actie. Zijn ervaring met het gebruik van een kleine shovel komt die dag dan ook goed van pas. Zelfs zijn 5-jarige zoon Nils is van de partij om een stukje op de shovel mee rijden.

Met de shovel over de tracks.

Blad verwijderen...Veel werk zit deze dag in het opbrengen van extra zand, om de route op een aantal plekken weer vlak te krijgen. Hiermee voorkom je die vervelende modderkuilen. Ook zijn enkele mensen bezig met bladblazers omdat te veel blad de paden onoverzichtelijk maakt wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Tot op zekere hoogte komt Regio Twente de WTCG-ers hierbij tegemoet door bv. het kosteloos aanleveren van zand. Wat rest is noeste arbeid maar uiteindelijk blijkt het werken in het bos voor de meeste vrijwilligers een ontspannende bezigheid te zijn. Voor deze dag is natuurlijk ook voor de inwendige mens gezorgd, in de paardentrailer van Raymond stonden koffie en broodjes klaar!

Maar ook de wielersporters zélf leveren een bijdrage: Bij een georganiseerde ATB-tocht gaat per deelnemer van het inschrijfgeld een halve euro naar "Support for Nature", een soort fonds voor terreinbeheerders en organisatoren van sportevenementen in natuur- en bosterreinen. Natuurlijk hebben de lokale wielersport verenigingen baat bij deze actie, want zo is er de volgende dag de "Boterkoektocht" van de WTC Tubbergen gepland, die dan weer gebruik kan maken van de opgeknapte routes. 

Koffie en broodjes!Na een vruchtbare dag kan de WTCG terugkijken op een goede bijdrage aan de mountainbike sport in deze regio. Vrijwilligers, bedankt voor de inzet !!