Iserlohn 2023

12 september 2023

Peentjes zweten op de flanken van het Sauerland

In het weekend van 8 tot 10 september vond het WTCG clubweekend plaats en deze keer ging het naar Iserlohn gelegen aan de rand van het Sauerland. Al ruim van tevoren was het hotel geregeld, de kamerindeling gemaakt, het vervoer onderling goed geregeld, de fietsen tig keer nagekeken (Gerard ??) en zelfs de koperen ploert reed dit weekend met ons mee richting Duitsland.

Op vrijdagochtend vertrok iedereen richting Iserlohn en het was de bedoeling dat er vroeg in de middag al gestart werd voor diverse tochten in de omgeving, zowel MTB alsmede over de weg. En nadat we ingecheckt waren en een kleine lunch hadden genuttigd, ging iedereen in zijn groep opgewekt en volle goed moed op pad. De hellingen volgden elkaar in rap tempo op en die waren pittig, zowel in lengte als in steilte. Maar wat voor iedereen misschien nog wel de grootste tegenstander was die middag (en de volgende dagen) was de hitte. Allemachtig, wat was het warm. Ruim 30 graden en dan begin je dus peentjes te zweten. Wat zeg ik, het gutste gewoon van je kop. Dus onderweg drinken en terrassen aangedaan, maar het bleef een zware exercitie. De meesten waren blij toen ze eind van de middag weer heelhuids terug waren bij het hotel en daar al het verloren zweet weer konden aanvullen…

Vrijwel al groepen kwamen toen tot de conclusie dat het beter was om de routes voor zaterdag in te korten, want het hele weekend zou het snikheet blijven. Op zaterdag werd er voor vertrek nog een groepsfoto van de deelnemers voor het hotel gemaakt en daarna vertrok iedereen weer voor een mooie ronde in de omgeving. En die omgeving is gewoon onwijs mooi, lange beklimmingen met dito afdalingen en als je dan eenmaal boven bent, was het uitzicht vaak bijzonder fraai. Het was te merken dat men van de vrijdag geleerd had, de meesten waren op tijd in de middag terug of hadden het heel rustig aan gedaan onderweg. Daarna nog even het centrum in voor een paar verkoelende glazen gerstenat en zo kwamen we de zaterdag met z’n allen wel door.

Ook zondagmorgen werd er nog gefietst, er werd zelfs een nieuwe route bedacht met minder hoogtemeters want het was en bleef bloedheet. Al met al kijken we met veel plezier terug op wederom een zeer geslaagd WTCG weekend en namens iedereen heel veel dank aan de organisatie van dit alles, het was weer perfect geregeld.

En gelukkig hebben we de foto’s nog, hier te bekijken