Mountainbikers verleggen grenzen bij Hezinger Grens Classic

01 december 2019

Op de vroege zondagmorgen van 1 december hield de wielerclub WTCG uit Geesteren weer één van haar jaarlijkse mountainbike toertochten, de Hezinger Grens Classic. Een prima moment voor de recreatieve sportfietsers om te genieten van mooie smalle paden (singletracks), pittige hoogteverschillen en uitdagende wegen door de grensstreek, waarbij ook door een deel door het Duitse Hesingen werd gefietst. Mede met toestemming van een aantal grondeigenaren, Landschap Overijssel en Staatsbosbeheer mocht er die ene dag gefietst worden over paden waar dat normaal niet toegestaan is. Voor de deelnemers was er keuze uit afstanden van 30 en 45 km. De routes gingen door de mooiste delen van Het Springendal, en ook werd als hoogste punt de Duitse Lönsberg beklommen. Wie de 45 km. route reed maakte een paar extra lussen en kwam ook nog door de prachtige bosgebieden van ´t Streu, langs de Cirkels van Jannink en over de Vasser Heide.

Prima mountainbike weer

De weergoden waren de fietsers goed gezind, het was deze zondagmorgen droog met temperaturen die enkele graden onder het nulpunt bleven. De omgeving was in alle vroegte gehuld in een behoorlijk dichte mist, die later plaats maakte voor een schrale zon. Ideaal mountainbike weer en daardoor was de animo boven verwachting. Zowel de bosrijke omgeving als ook de open vlakten en weilanden waren door de nachtvorst gehuld in een prachtig witte waas van ijs en rijp. Het door de WTCG uitgezette traject lag er prima bij er was nauwelijks sprake van water of modder. Een ruime 600 deelnemers verschenen aan de start- en finish locatie bij camping “de Witte Berg” in Nutter. Opvallend genoeg was dat naast de vele vrouwelijke deelnemers, ook de jeugd de mountainbikesport heeft ontdekt, zij waren dan ook in groten getale vertegenwoordigd en enkelen maakten er zo een familie-uitje van.

Afgezien van enkele kleine technische mankementen, welke op de pauzelocatie op vakkundige wijze werden verholpen door de specialist van “De Fietsenloods”, heeft iedereen succesvol de tocht kunnen volbrengen en hebben zich geen calamiteiten voorgedaan.

Het bestuur en de toertochtcommissie van de WTCG kan terugkijken op een geslaagd evenement, dat volgend jaar zeker weer op de agenda zal staan.

Mede door de gezellige sfeer en de entourage bij de finish bleef menig deelnemer na de tocht nog even zitten voor de erwtensoep, een gehaktbal of gewoon een kop koffie. Ook buiten kon men wat napraten bij de vele vuurkorven, binnen was gelegenheid om met koffie of een drankje wat op te warmen, bij te praten en ervaringen uit te wisselen.

Auteur PB.