Vasser Heuvelen Classic 2021

17 september 2021

Veel wielersporters zien er al weer naar uit: op zondag 3 oktober 2021 wordt de Vasser Heuvelen Classic gehouden. De start is zoals altijd bij camping “Bij de Bronnen”, Wittebergweg 16-18, 7638 PP Nutter (nabij Ootmarsum). Enkele jaren geleden kreeg deze tocht door de NTFU het keurmerk ‘Extra Goed Geregeld’. De belangstelling voor deze jaarlijks terugkerende toertocht is groot en de WTCG heeft daarom het aantal afstanden gehandhaafd: er is wederom keuze uit afstanden van 35, 45, 55 en zelfs 65km !

En voor het eerst in haar bestaan organiseert de WTCG een graveltocht. De route van de graveltocht gaat grotendeels over mooie rustige verharde wegen en gravelpaden. Deelnemers rijden vanuit Nutter via Ootmarsum en Rossum naar het Lutterzand. Daarna komt men onder andere nog in Beuningen, Denekamp en via het grenspad terug in Nutter. Voor vele fietsers die Twente al dachten te kennen geeft de tocht een heel ander perspectief op hun “achtertuin”. De lengte van de tocht zal rond de 90 km liggen. Op zaterdag 2 Oktober wordt het GPX-bestand van de route via de site www.fietssport.nl beschikbaar gesteld.

Voorinschrijving voor de graveltocht is verplicht (kan niet op locatie inschrijven) en kan via de site www.fietssport.nl worden geregeld. De graveltocht wordt via GPS verreden en is dus NIET uitgezet door middel van linten (de mountainbike routes zijn wel uitgezet door middel van linten). De startlocatie is geheel volgens de laatste coronaregels ingericht. Dit geldt ook voor de diverse pauzeplaatsen onderweg, zij zijn opgezet in de “to go” vorm. Zo creëren we een evenement met zo weinig mogelijk contactmomenten.

Bij de MTB afstanden komen alle aspecten van het Twentse landschap aan de orde. Smalle bospaden wisselen zich af met heidevelden en glooiende boslanen. Behalve veel “vals plat” zijn ook enkele venijnige beklimmingen in het parcours opgenomen.

Daarnaast zijn er ook genoeg mooi aflopende paden opgenomen, die men naar keuze kan gebruiken voor een ‘herstelmoment’ of om er nog juist even een schepje bovenop te doen. Het is juist deze afwisseling, die het parcours zo aantrekkelijk en uniek maakt!

Starttijden en inschrijfgeld:

De starttijd van de 65 km en de graveltocht is van 8.30 tot 9.30.Voor de overige afstanden kan er tussen 9.00 uur en 10.00 uur gestart worden.

Inschrijfkosten voor de MTB tochten is voor NTFU leden € 5,00 en voor niet NTFU leden € 7,00Voor de graveltocht zijn de inschrijfkosten voor NTFU leden € 8,00 en voor niet NTFU leden € 10,-