Vasser Heuvelen Classic blijkt een pittige uitdaging voor vele MTBers

08 oktober 2017

Enkele honderden sportievelingen grepen hun kans en verschenen aan de start. Ze kwamen niet alleen uit de eigen regio, maar ook vanuit Drenthe en Gelderland wist men Nutter te vinden. Ook veel Duitse deelnemers deden mee. Traditiegetrouw vertrok men ook dit jaar bij camping Bij de Bronnen in Nutter. Er was keuze uit diverse afstanden, variërend van 25 km tot 65 km en dus voor elk niveau een passend parcours, dat op eigen tempo gereden konden worden. De deelnemers waren ook deze keer weer herkenbaar aan het stuurbordje op de fiets. De tocht was voor iedereen en de mountainbikers waren vertegenwoordigd van jong tot wat ouder, dames, heren, jongens en meisjes. Dat steeds meer dames en ook de jeugd deze buitensport weten te waarderen is een goede ontwikkeling.  

Zwaar parcours

Met het regenwater van de afgelopen dagen waren vooral de onverharde bospaden zeer modderig en vaak moeilijk begaanbaar. Met daarbij ook nog enkele pittige klimmetjes en ‘kuitenbijters’ was het volbrengen van de route voor iedereen een flinke uitdaging!

Ook bij deze editie was het mogelijk om als minder ervaren mountainbiker een kortere route van 25 km. te fietsen onder begeleiding van WTCG-rijders. Enkele sportievelingen, in diverse leeftijden maakten hier gebruik van en vertrokken als groep tegen 10.00 uur richting het Springendal en Duitsland. Iedereen haalde probleemloos de eindstreep en hun enthousiasme was bij terugkomst bijzonder groot.

Na afloop was er de mogelijkheid de fiets af te spuiten, en daar werd natuurlijk gretig gebruik van gemaakt want geen enkele fiets was schoon gebleven. Natuurlijk kon men in het café Bij De Bronnen nog wat bijkomen onder het genot van een hapje en drankje alvorens huiswaarts te keren.  En bovendien….op het eind van de dag was er voor ons goed nieuws, want de NTFU heeft onze tocht geïnspecteerd i.v.m. een nieuw waarderingssysteem. En we hebben de hoogste waardering gekregen voor onze tocht, het predikaat 'Extra Goed Geregeld' wordt afgegeven voor de Vasser Heuvelen Classic. En daar mogen we best trots op zijn !!

Volgende tocht

Op zondagmorgen 3 december aanstaande houdt de WTCG weer haar volgende mountainbike toertocht, de Hezinger Grens Classic, welke ook in Nutter start.