Veel deelname bij Vasser Heuvelen Classic

01 oktober 2023

We kunnen terugblikken op een geslaagde mountainbike tocht door de grensstreek rond Vasse. De weersvoorspellingen waren bijzonder goed, het bleef op zondagmorgen 1 oktober droog en de temperatuur was aangenaam. De opkomst van sportievelingen uit de gehele regio was dan ook geweldig, vele honderden mountainbikers verschenen in Nutter aan de start. Ze kwamen niet alleen uit de eigen regio, maar ook uit andere delen van Twente en zelfs vanuit Drenthe wist men dit stukje van Noord-Oost Twente te vinden. 

Traditiegetrouw was ook dit jaar de start bij camping “Bij de Bronnen” in Nutter. Er was keuze uit diverse afstanden, variërend van 35 km tot maar liefst 65 km, dus voor elk niveau een passend parcours, dat op eigen tempo gereden konden worden. Daarnaast werd er ook voor deze editie een graveltocht over een afstand van 90 km georganiseerd. Alle deelnemers waren herkenbaar aan het stuurbordje op de fiets, dat ook deze editie de kleuren had van het WTCG-clubtenue. De tocht was er voor iedereen en de mountainbikers waren vertegenwoordigd van jong tot wat ouder, dames, heren, jongens en meisjes. Dat steeds meer dames en ook de jeugd deze buitensport hebben ontdekt is een goede ontwikkeling. 

Met de weinige regen in de afgelopen dagen was het parcours goede begaanbaar en waren er maar weinig natte paden en tracks, een enkel stuk was zelfs in een immense ‘zandbak’ verandert waarin het zwaar zwoegen was. Met daarbij ook nog enkele pittige klimmetjes en ‘kuitenbijters’ maakte het volbrengen van de route voor iedereen toch nog tot een flinke uitdaging! Zo passeerde men in het Nederlandse deel van de routes o.a. de Roezeberg, de Braamberg en de Galgenberg, in Duitsland was er bv. De Lönsberg. De prachtige omgeving liet zich van een mooie nazomerse kant zien en de deelnemers werden over mooie paden geleid, zowel door Nederland als door Duitsland. Voor deze tocht waren bij uitzondering ook enkele wandelroutes opengesteld voor de mountainbikers die anders niet toegankelijk zijn. 

Bij terugkomst bij start/finish in Nutter maakten velen gebruik om na te praten over de verreden tocht onder het genot van koffie met appelgebak of een bokbiertje. Al met al kijken wij terug op een zeer geslaagde veldtoertocht en wij bedanken alle deelnemers voor hun deelname en komst naar Nutter. De volgende veldtoertocht, de Hezinger Grens Classic, is op zondag 26 november met eveneens start/finish in Nutter. Graag tot dan !!

En er zijn ongelooflijk veel foto’s gemaakt bij Vasser Heuvelen Classic. Inmiddels zijn deze allemaal verwerkt in een album en die kun je rustig bekijken, zie onderstaande links

Klik hier voor album 1

Klik hier voor album 2