Welke dame durft het aan…?

15 juni 2019

Omdat er bij onze club meer mannen dan dames fietsen, hebben wij als bestuur besloten om tijd en moeite te gaan investeren in het werven van vrouwelijke fietsers. Het zou jammer zijn, omdat er nu meer mannen bij de club fietsen, je zou besluiten om geen lid te worden van onze prachtige club. Steeds meer dames ontdekken fietsen als sport. Een groeiend aantal dames pakt de racefiets of mountainbike voor een lekkere training in de buitenlucht. Bovendien worden steeds meer dames ook lid van een wielervereniging. Kortom, wie bij een vereniging fietst, weet het natuurlijk allang: samen fietsen is leuker!

De bedoeling is dat we een aantal dagen try-outs gaan doen waarbij ervaren en onervaren vrouwelijke fietsers onder begeleiding van een aantal WTCG’ers kennis kunnen maken met het mountainbiken/crossen en met de WTCG. In eerste instantie zal het gaan om de basis van het fietsen welke bijgebracht zal worden tijdens een korte ronde van 1-1.5 uur rondom Geesteren. Wanneer dit succesvol verloopt zal er, in overleg met de deelneemsters, tijdens vervolg ritten een volwaardige en eventueel langere ronde gemaakt worden. Het ultieme doel is om een volwaardige groep met dames bij elkaar te krijgen die met elkaar willen fietsen onder de vlag van de WTCG.

De eerste try-out zal zijn op zaterdag 22 juni a.s. om 13:30 bij Kottink (plein). Het betreft een eenvoudige rit rondom Geesteren, met een duur van 1-1,5 uur. Doelgroep (on)ervaren vrouwelijke mountainbikers en crossers, een valhelm is verplicht. Deelneemsters brengen zelf een geschikte mountainbike of crossfiets mee.

Begeleiding van Raymond Timmerhuis en Michel Olimulder.

Lijkt het je leuk om mee te doen, stuur dan even een email naar: [email protected] .

Dus ken jij iemand die graag het fietsen wil oppakken of wellicht al fietst maar nog niet in clubverband, breng je vriendin, collega, buurvrouw of wie dan ook op de hoogte van deze activiteit en wie weet staan jullie komende zaterdagmiddag met een leuke groep dames klaar voor jullie eerste gezamenlijke kilometers op de MTB.