WTCG heeft een geweldig mooi fietsweekend in Valkenburg

24 september 2017

Op vrijdagmorgen vertrokken vanuit Geesteren diverse auto’s bepakt en bezakt met fietsendragers met daarop racefietsen of mountainbikes richting Zuidlimburg, want de WTCGers gingen weer genieten van hun jaarlijkse fietsweekend ergens ‘in den vreemde’. Ook waren sommige echtgenotes mee, want ook die kunnen zo’n weekend wel waarderen. En als de heren gaan fietsen, gaan de dames meestal wandelen, terrasje pakken en kletsen. Veel kletsen, want doar bint de vrouwleu ok naa good in 🙂

De meesten van ons hadden het vervoer onderling geregeld en zo tussen 11.00 en 12.00 arriveerde iedereen bij het Parkhotel in Valkenburg. Het zonnetje scheen, dus zochten de meesten het terras op voor koffie met een stuk limburgse vlaai. Aansluitend kregen we nog een lunch aangeboden. Daarna was het snel omkleden want die middag werd al de eerste tocht verreden door de toerfietsers en mountainbikers. Er waren maar liefst 3 routes uitgezet voor de toerrijders en lange MTB-tocht voor de mannen van het ruige (modder)werk. Via Sibbe ging het richting Gulpen en Heijenrath om daarna de grens over te steken naar België. In de Voerstreek kregen we nog een paar echte kuitenbijters te verwerken, maar met meer of minder moeite kwam iedereen deze steile hellingen wel op. Vervolgens via Mesch weer terug naar Nederland en toen via St. Geertruid en met een ommetje over de Bemelerberg kwam iedereen weer in Valkenburg aan. Ook de MTBers hadden een mooie ronde gereden van 46 km. en dat ging in westelijke richting over de Margratenroute en Plateauroute. In het hotel wisten de meesten de weg naar de tap snel te vinden en het Limburgse bier smaakte uitstekend. Om 19.00 u werd het diner opgediend en dat fietsen hongerig maakt was wel te zien. Daarna werd het tijd om het centrum van Valkenburg ‘onveilig’ te maken en met een grote groep (m/v) kwamen we al snel in een gezellige tent terecht, ’t Jachthoes genaamd. Met een beetje live-muziek waarmee je ook nog mocht meezingen, zat de stemming er al snel in. De biertjes ook trouwens, want die gingen er ook snel in. En toen Jos en Paul ook nog eens een play-back act gingen doen, werd het echt een dolle boel. Een geweldige eerst avond, maar het werd tijd om het hotel op te zoeken want er moest zaterdag ook nog gefietst worden.   

Zaterdagmorgen, gordijnen aan de kant en je keek nogal mistig naar buiten. Of lag dat toch aan gisteravond…?? Hoe dan ook, na het ontbijt zocht iedereen zijn (of haar) fiets weer op om te beginnen aan een, wat later zou blijken, prachtige fietsdag. Na de mist brak de zon in de loop van de ochtend door en werd het heerlijk fietsweer. De route verliep via Berg en Terblijt naar Noorbeek, van daaruit België weer in om met een lus weer te terug te keren naar Nederland. Daarvoor deden we eerst nog de klim van Krindaal richting de Plank, daarna nog de klim van Rue de Beusdael. Prachtige hellingen om te fietsen, maar het werd onderhand tijd voor een pauze en die vonden we kort daarna aan de rand van Epen bij herberg De Smidse. Wereldberoemd om hun overheerlijke punten victoriavlaai en die gingen er wel in. Dat moest ook wel, want de klim naar Camerig kreeg je daarna meteen voor je kiezen en die is ook niet mis. Via Wolfhaag reden we naar Gemmenich om van daaruit naar het 3-landen punt te klimmen op de Vaalserberg. Wederom een mooie plek voor een korte pauze. Daarna via Vijlen en Schweiberg naar Gulpen. Ook daar werd de locale horeca aangedaan om de inwendige mens te versterken, want ‘aans hoal ie ’t nie gangs’ zeg maar. Toen via de Fromberg en de Vrakelberg naar Ransdaal en weer terug naar Valkenburg. Het was een machtig mooie tocht en een schitterende route vandaag. Ook de MTBers hadden zwaar afgezien vandaag, die reden een combinatie van de vaste routes met o.a. de Raarveldroute richting Meerssen en de MTBroute van Nuth over Voerendaal en Winthagen. Daarna via de MTB-route Valkenburg weer terug, een hele beste afstand al met al. Na het avondeten wederom richting het centrum en we hebben nog mooi buiten op een verwarmd terras kunnen zitten met een biertje of een goed glas wijn.

Zondagmorgen na het ontbijt, wederom fietsen geblazen want ook nu konden we nog 3 routes rijden van verschillende afstanden. En als je dan een jarige in je midden hebt, dan moet je onderweg natuurlijk wel even aanleggen voor koffie met natuurlijk…..limburgse vlaai. Het was absoluut niet uitfietsen deze ochtend, want onderweg werd o.a. de Eyserbosweg en vanuit Stokhem de Dode Man nog aangedaan, met een stijgingspercentage van 18 % voorwaar niet kinderachtig. De mountainbikers deden nog een tocht van 34 km en 337 hoogtemeters. Ze moesten eerst nog even de Cauberg op, maar dat is peanuts. Met 2 vingers in de neus, onnie Marcel ??  De vrouwen hebben deze ochtend wandelend doorgebracht richting De Geul en het kasteel Schaloen. Uiteindelijk was iedereen weer terug bij het hotel en langzaamaan werden de fietsen weer op de auto’s gehesen en de bagage ingepakt om de terugreis richting Geesteren te ondernemen. 

Het was al met al een geweldig mooi zonovergoten fietsweekend, waarbij we met z’n allen machtig mooi gefietst hebben, veel hebben gelachen en veel plezier hebben gehad. Een woord van dank natuurlijk voor de organisatie van dit weekend, het was allemaal perfect geregeld. Top gedaan !!  En volgend jaar ? Dat is nog een verrassing, maar dat we gaan is zeker !

 

Voor een mooi fotoalbum van dit weekend, klik hier

 

RE