WTCG Jubileumtocht

13 juni 2019

Omdat de club dit jaar 40 jaar bestaat stond er al geruime tijd een jubileumtocht voor de leden op de agenda. Zowel de MTBers alsmede de toerrijders konden 2e Pinksterdag aan de bak, want er waren voor beide groepen mooie tochten uitgezet.

De MTBers konden kiezen uit 2 afstanden, namelijk 80 of 120 km. De toerrijders konden kiezen uit 3 afstanden namelijk 80, 120 of 160 km. De animo voor de 80 km rit was niet hoog en ook voor de 160 km waren maar een paar liefhebbers, dus werd besloten tot maar één afstand van 120 km. Bij de MTBers waren wel liefhebbers voor beide afstanden.

korte pauze tijdens de 120 km tocht

De organisatie had uitstekend werk geleverd, want de routes waren divers en zeer fraai. De toerrit van 120 km ging richting Vriezenveen en Wierden. Daarna tussen Bornerbroek en Enter door naar Delden. Van daaruit richting Beckum en Boekelo en over de nieuwe N18 door naar Buurse. Daarna via fraaie binnenweggetjes richting Duitse grens en dan door naar Enschede/Glanerbrug. Vervolgens via Hoge Boekel naar Lonneker, Oldenzaal, De Lutte en naar Losser. En daar in Losser had men aan de Grensweg het clubgebouw ´t Zaandhoes geregeld om met z´n allen van een gezamenlijke lunch te genieten. Ook de MTBers kwamen natuurlijk langs deze halteplaats en zodoende konden we, mede door het fraaie weer, mooi buiten zitten en genieten van een prima lunch. De dames die dit allemaal voor ons verzorgd hebben, Mireille – Mirthe – Hannie, hadden het voortreffelijk geregeld. Het was tiptop in orde, een groot compliment waard.

Bij fraai weer genieten van de lunch in Losser

Na de lunch ging het via De Lutte, Oldenzaal rap terug op Geester an waar we mooi bij Kottink op het terras terecht kwamen voor koffie en een goed glas bier. Het was een zeer geslaagde tocht en misschien moeten we dit niet alleen in een jubileumjaar gaan doen…. dit smaakte naar meer. Organisatie bedankt !!!