WTCG naar de Vlaamse Ardennen

25 augustus 2021

Wie kent ze niet, de Vlaamse Ardennen ? Bekend van vele wielerklassiekers zoals de Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne Brussel Kuurne, E3 Harelbeke, Dwars door Vlaanderen en De Ronde van Vlaanderen. Die laatste is natuurlijk wereldberoemd en in het stadje Oudenaarde is aan deze klassieker een museum gewijd.

En al die hellingen die daar in dat Vlaamse land liggen met die geweldig mooie namen zoals De Muur van Geraardsbergen, De Oude Kwaremont, De Berendries, De Taaienberg, De Paterberg en ook nog De Koppenberg. De één nog steiler en venijniger dan de ander en, om de feestvreugde te verhogen, vaak over ruige kasseistroken naar boven.

Vorig jaar kon het weekend niet doorgaan i.v.m. alle corona-perikelen, maar deze keer gaat het wel gebeuren en op 3 september reist een groep WTCGers af voor een fietsweekend met overnachting in Geraardsbergen. Deze plaats is een prima uitvalbasis voor een paar mooie tochten door het Vlaamse land en ongetwijfeld zullen de genoemde hellingen worden aangedaan.

Vlaanderen, niet alleen bekend van het fietsen of de frites maar ook van het Belgische bier. Kortom, niets staat een geslaagd weekend in de weg. Veel plezier allemaal !!