WTCG zet jubilarissen in het zonnetje

18 mei 2019

In het begin van de avond hield voorzitter Robert Westerhof een voorwoord waarin hij terug blikte op het reilen en zeilen van de 40-jarige wielertoerclub. Hoe het allemaal begon in 1979 maar ook hoe de club zich in al die jaren heeft ontwikkeld. Tevens stond hij stil bij de toekomst van de club, want er zijn zeker zaken die voor de komende jaren van belang zijn: de gemiddelde leeftijd van de leden wordt steeds hoger, maar ook wees hij erop dat vrouwen zeer welkom zijn bij de club om te komen fietsen. Het zou mooi zijn dat er in de nabije toekomst een vrouwenploeg (race en/of MTB) zou kunnen worden gerealiseerd, kortom ook voor de komende jaren nog genoeg uitdagingen voor de club.   

 

Daarna werd het tijd om enkele leden te huldigen die al vanaf de oprichting van de club lid zijn. Ga er maar aan staan, al 40 jaar lid van de Wielertoerclub Geesteren en nog steeds fietsen deze mensen wekelijks hun rondje over de Twentse wegen. Daarom werden Harry Geerdink, Annie Rikhof, Marietje Kuiphuis en Lies Geerink lovend toegesproken door de voorzitter en kregen zij een fraai aandenken en natuurlijk een bos bloemen uitgereikt.   Bovendien werd Harry Geerdink voor al zijn verdiensten voor de club, hij was voorzitter van 1979 tot 1994, benoemd tot erelid van de WTCG. Tevens mocht Harry Geerdink het allereerste exemplaar van het jubileummagazine in ontvangst nemen. Ook Johan Krukkert, eveneens oud bestuurslid, hoort bij dit 40-jarige leden gezelschap maar kon helaas deze avond niet aanwezig zijn. Hij heeft inmiddels het aandenken en de bloemen thuis ontvangen.

 

 

Als je een jubileum hebt te vieren, hoort daar een overzicht bij met foto´s, documenten en anekdotes die in die 40 jaar WTCG zijn vastgelegd. Zodoende besloten Robert Westerhof, Roger Elsten en Jonnie Jeurink dat er speciaal voor deze gelegenheid een magazine moest komen met daarin vele foto´s van toen en nu, maar ook een uitgebreid chronologisch overzicht van 40 jaar WTCG geschiedenis. Via diverse leden binnen de club werd er het nodige historische materiaal aangeleverd. Dit alles werd in een fraai magazine geplaatst, zodat ieder nog eens kennis kon nemen van de historie van de club. Alle leden kregen na afloop een exemplaar overhandigd om later nog eens op hun gemak door te bladeren.

Bovendien kregen alle leden aan het eind van de avond allemaal een fraaie jubileummuts mee naar huis, dit werd mogelijk gemaakt door Timmerhuis Pluimveebedrijf B.V.

 

De gehele avond werden op een groot scherm tientallen foto´s getoond van vroeger en nu die een mooi beeld gaven hoe die 40 jaar WTCG zijn verlopen. De muziek en verlichting zorgden voor een mooie entourage en er werd door de leden onder genot van een hapje en drankje nog lange tijd gezellig nagepraat.   De organisatie én de club kunnen absoluut terug kijken op een zeer geslaagde feestavond. De volgende activiteit in het kader van het 40 jarig jubileum is een speciale toertocht met meerdere afstanden voor de leden op 2e Pinksterdag.