WTCGers leveren een knappe prestatie

23 september 2018

Ga er maar aan staan, een toertocht over onverharde paden door bossen en over flinke heuvels over een totale afstand van ongeveer 300 km en daarbij vele, vele hoogtemeters. En dat is nog niet alles, dit dien je te volbrengen binnen 30 uur en dan is er ook nog geen verzorging onderweg. Je moet dus zelf zorgen voor voldoende eten, drinken en reserve-onderdelen. Toch vonden beide heren dit wel een leuke uitdaging en wekenlang waren ze al bezig met de voorbereiding van deze tocht. Het weekend van 22 – 23 september was het dan zover, de start van de allereerste Trans Hermann is vanuit Riesenbeck (vlakbij Ibbenbüren) en je rijdt dan over de toppen van het Teutoburgerwoud helemaal tot voorbij Detmold waar bij Externsteine het keerpunt is (en een controlepunt). Natuurlijk kom je even daarvoor langs het grote standbeeld van Hermann der Cherusker die in het Teutoburgerwoud ooit de Romeinen een vernietigende slag toebracht. En na dat keerpunt is het dus weer terug richting start in Riesenbeck. 

Je kon starten als eenling, als duo of als estafette (om en om). Het maximaal aantal deelnemers werd vastgesteld op 75, waarvan er uiteindelijk 38 aan de start verschenen. Mogelijk dat de weersvoorspelling voor dit weekend daar debet aan was, want zowel voor zaterdag en vooral zondag stond er veel regen op het programma met lage temperaturen.  Maar dat weerhield Michel en Raymond niet om aan deze tocht te beginnen, je had er tenslotte niet voor niets al die tijd voor getraind.  

In totaal zijn zij 31 uur en 47 minuten onderweg geweest en daarvan hebben ze ruim 25 uur gefietst. Tussendoor werd er dan even een dutje gedaan (voor zover mogelijk) of om even wat te eten en te drinken.

Michel vertelt:’ het was lood- en loodzwaar, maar een geweldige ervaring. De omgeving en bijkomende regen maakten deze tocht tot een ware uitputtingsslag’.  

Uiteindelijk brachten slechts 9 personen deze tocht tot een goed einde en daar horen dus Michel en Raymond ook bij. Ze waren het eerste duo dat in de stromende regen de finishlijn in Riesenbeck weer wist te bereiken. 

 

Al met al hebben deze WTCGers een formidabele prestatie geleverd, mede gezien de omstandigheden. Een prestatie waar iedereen binnen de club, en de heren zelf in het bijzonder, ongelooflijk trots op mogen zijn. Knap gedaan mannen !!!